Voedselveiligheid en kwaliteit staan voorop bij Mouw Maalderij. Op alle mogelijke manieren wordt dit geborgd, van inkoop tot productie, van logistiek tot kwaliteitscontrole. Met onze SKAL-certificering mogen wij biologische producten bewerken en opslaan. Wij zijn gecertificeerd volgens de International Featured Standard (IFS Food), Halal en Kosher.

Certificering en beleid

Wij doen er alles aan de kwaliteit en voedselveiligheid van uw product te borgen:

 • IFS Food

  Onze processen worden jaarlijks gecertificeerd volgens de Global Food Safety Initiative erkende International Featured Standard (IFS Food).
 • Food Fraud

  Wij kunnen garanderen dat wij zuiver omgaan met aangeleverde en te bewerken producten. Deze producten zijn volledig traceerbaar gedurende het proces.
 • Skal

  Wij zijn gecertificeerd om ook biologische producten te bewerken. Daartoe reinigen wij vooraf volgens strenge protocollen onze productielijnen.
 • Halal en Kosher

  Onze producten worden bewerkt volgens de Islamitische en Joodse overtuigingen.
 • Allergenenbeleid

  Wij willen kruisbesmetting met allergenen tijdens de processen 100% uitsluiten. Daarom verwerken wij de 14 wettelijke allergenen niet op onze locatie.

Onderzoek & monstername

Mouw Maalderij werkt transparant. Zo laten wij op verzoek van de opdrachtgever monsters onderzoeken en analyseren in een laboratorium. Wij maken altijd gebruik van een door de Nederlandse Raad voor Accreditatie goedgekeurd laboratorium die microbiologische analyses uitvoert onder accreditatie volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025.

Procesborging en traceerbaarheid

In alle fasen van het bewerkingsproces van onze specerijen en kruiden zorgt Mouw Maalderij voor maximale procesborging en traceerbaarheid. Ons track & trace systeem registreert alle relevante gegevens over de ontvangst, verwerking en distributie. Hiermee zijn wij in staat productpartijen en de gebruikte batches van grondstoffen en verpakking snel op te sporen. Op basis van kritische controlepunten hebben wij procedures voor productveiligheid vastgelegd en beheersmaatregelen bepaald die wij met regelmaat valideren.

Veilig & verantwoord

Naast voedselveiligheid is een veilige werkomgeving belangrijk. Wij werken conform de arbo-eisen van de overheid en informeren onze medewerkers over een veilige werkwijze. Daarnaast proberen wij voortdurend door middel van hulpmiddelen het werk te verlichten voor onze medewerkers.

Vragen over kwaliteits-management?

Neem bij vragen over het kwaliteitsmanagement van Mouw Maalderij contact op met de kwaliteitsmanager via quality@spicemasters.nl.

Onze certificaten kunt u downloaden door op de logo’s rechtsonder deze pagina te klikken.