Bij Mouw Maalderij kunt u terecht voor de volledige bewerking, verwerking en bewaring van uw specerijen of kruiden. Van schonen en hitte-behandelen tot granuleren, malen, mengen en zeven, wij verzorgen het op onze productielocatie in Harderwijk. Geheel naar uw wensen, geldende kwaliteitsnormen en conform de geldende wet- en regelgeving. Daarnaast kunnen wij uw product voor korte of lange periode opslaan in ons warehouse.

Specialisatie & innovatie

Wij richten ons vooral op specerijen, zoals peper, nootmuskaat, kaneel, piment, kardemon, foelie en gember. Qua kruiden werken wij veel met koriander en oregano. In overleg kunnen wij andere (biologische) producten flexibel inpassen in ons productieproces. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden om extra bewerkingen te verrichten aan uw product. Denk aan de ontwikkeling van recepturen, maatvoeringen en kleurstellingen.

Duurzaam & flexibel

Een mooi product vraagt om de beste behandeling. Mouw Maalderij onderscheidt zich met haar zelf ontwikkelde machines, korte lijnen en flexibele aanpak door relatief veel waarde uit de producten te halen. Dat vertaalt zich in minder kwaliteitsverlies van het product en minder uitval. Onze machinelijnen zijn zo flexibel inzetbaar dat de verschillende bewerkingsprocessen separaat of in combinatie mogelijk zijn.

Verpakking, transport & opslag

Ten slotte ontzorgen wij u graag met de verpakking van het bewerkte product op maat en met de verschillende mogelijkheden van ons eigen opslag en transport. Zowel grote als kleine partijen kunnen wij op onze locatie en bewerkingslijnen prima ompakken in een ander formaat. Daarnaast kunnen wij uw product voor korte of lange periode opslaan in ons warehouse.

Waarom Mouw Maalderij?

 • vakmanschap

  voelen, zien en ruiken
 • flexibele capaciteit

  alles voor de klant
 • gecertificeerd

  verantwoord en veilig
 • totaalservice

  bewerking, verpakking, transport en opslag

Onze corebusiness

Schonen

Met behulp van moderne technologie ontdoen wij het product van restmaterialen, zoals steen, hout en metaal.

Hitte behandeling

Op onze hittebehandelingslijn realiseren wij de vereiste lage microbiologische waarden om de voedselkwaliteit van het product te verhogen.

Granuleren en malen

Op verschillende verwerkingslijnen en met onze molens kunnen wij elke specerij of kruid op het gewenste formaat breken, selecteren en standaardiseren.

Zeven

Gemaald product verfijnen wij op onze zeeflijn tot poedervorm, naar wens van de afnemer.

Mengen

Op basis van verschillende partijen creëren wij een structureel homogeen product qua smaak, kleur en grofte.

Mixen

Voor recepturen kunnen wij verschillende producten combineren.

Interesse in onze diensten?

Wij helpen u graag met service op maat. Neem voor vragen over het bewerken, verpakken, opslaan en transporteren gerust contact met ons op.