Mouw Maalderij is een onafhankelijk familiebedrijf met meer dan veertig jaar ervaring in het bewerken van specerijen en kruiden. Naast de beschikking over de vereiste certificeringen onderscheiden wij ons vooral door ons vakmanschap en flexibele capaciteit met vele machines.

Wie zijn uw ‘masters in spices’?

Gerlant Mouw

directeur/eigenaar
“In 2004 heb ik Mouw Maalderij overgenomen van mijn vader. Een echt familiebedrijf. Van jongs af was ik er al te vinden en werkte ik vaak mee. Dankzij die ervaring ken ik zowel de producten als de machines goed. Zo heb ik ook meegebouwd aan de productielijnen; dat sleutelen en uitproberen vind ik nog steeds leuk. Eigenlijk alles wat een klant vraagt, wil ik ook kunnen realiseren. Binnen Mouw hebben wij ons werkveld wel verlegd: van voornamelijk gedroogde groenten ben ik me meer gaan richten op specerijen. Mooie producten, en ze bieden nieuwe kansen. Mede daardoor heb ik het bedrijf verder kunnen laten groeien met meer internationale klanten. Mijn uitdaging? Die zit in de uitbouw van onze capaciteit en in het ontwikkelen van innovatieve productmogelijkheden.”

Bennie Bronkhorst

sales & inkoop
“Voor leveranciers ben ik vaak het eerste aanspreekpunt. Sinds 2016 werk ik bij Spicemasters. De wisselwerking van het contact met zowel leveranciers en afnemers wereldwijd als met Mouw Maalderij is de uitdaging in mijn werk. Hoe zorg je dat een partij kruiden of specerijen volgens afspraak bewerkt en tijdig geleverd wordt? Dat vraagt flexibiliteit, maar ook via goed overleg met mijn collega’s en goede communicatie met de leveranciers lukt het ons om de klant tevreden te stellen. Dat succes zit ook in onze kleinschaligheid; de lijnen zijn kort, waarbij je goed overziet wat er in het gehele bedrijf gebeurt. Dat vergroot de betrokkenheid bij het product en de klant.”

Bernadet Lugtenburg

kwaliteitsmanager
“Als kwaliteitsmanager zorg ik dat onze producten voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen. Ik controleer en borg het hele proces van ingekochte grondstoffen tot levering van het eindproduct aan de klant. Daarnaast zie ik toe op veilige werkomstandigheden en houd ik me bezig met wet- en regelgeving op het gebied van milieu en duurzaamheid. Mijn motto is: ‘Kwaliteit is geen afdeling maar een mentaliteit’.”

Berry van de Brink

voorman, logistieke planning en magazijnbeheer
“Al elf jaar werk ik met veel plezier bij Mouw Maalderij. Naast de samenwerking met mijn collega’s haal ik voldoening uit het werk zelf. Die uitdaging die ik nog steeds zie, zit in het product. Ook al is het hetzelfde specerij, elke batch maalt toch weer anders, ieder product is anders, dus eigenlijk onderscheiden wij ons met het vakmanschap dat komt kijken bij het bewerken van die specerijen. Ik ga voor kwaliteit en ik krijg ook de vrijheid om die verantwoordelijkheid en aansturing goed in te vullen. Ik vind het een kick om met ons jonge en gedreven team te kunnen toemalen naar klanteisen. Een product zo bewerken dat het helemaal voldoet aan de klantspecificaties.”

Bryan van Middendorp

voorman
“De aansturing van onze machines en lijnen ligt bij mij. De essentie van mijn werk is om de specerij of het kruid op de juiste molen in te plannen en zowel goed, tijdig als veilig te laten bewerken. Natuurlijk gaat dat in overleg met mijn collega-operators. Met acht verschillende lijnen hebben wij veel opties om de diverse partijen efficiënt te bewerken. Ik werk nu ruim vier jaar bij Mouw, waardoor ik steeds beter weet hoeveel tijd een behandeling vraagt en hoe je de machines daarop zo optimaal mogelijk instelt. Maar kwaliteit blijft altijd het uitgangspunt. Zo ben ik medeverantwoordelijk voor de tussentijdse checks op grofheid en kleur en regel ik de monsternames.”

Werken bij Mouw Maalderij

Zoek jij een uitdagende baan bij een ambachtelijk en groeiend bedrijf? Waarin jij met jouw werkzaamheden het verschil maakt bij de bewerking van kruiden en specerijen? Regelmatig heeft Mouw Maalderij mooie vacatures openstaan.